Velkommen til nasjonalt museumsnettverk for kulturlandsskap

Telemarksku, De Heibergske Samlinger, kulturlandskap

Nettverket er eit uformelt samarbeid mellom museum og institusjonar i Noreg som ønskjer å utvikla musea sitt arbeid med kulturlandskap. Det landbruksbaserte kulturlandskapet er kjerneområdet vårt, men vi arbeider og med m.a. historiske hagar. Vi har som mål å skapa møteplassar for samarbeid og utvikling.

17. samling i nettverket, Sverresborg 18. april 2018

Nasjonalt museumsnettverk for kulturlandskap, Sverresborg

Årets nettverksmøte var lagt til Trondheim. Sverresborg museum lånte ut lokal med utstyr og tok oss med på ein omvising på museumsområdet. Årsmøtet vart kopla opp mot eit hageseminar på Lade, og mange av årsmøtedeltarane deltok på dette seminaret i regi av nettverket for gartnere i historiske anlegg og Ringve botaniske hage 19.-20. april. Les meir om nettverksmøtet i vedlagt referat.

16. samling i nettverket, Ytste Skotet 25. august 2017

Nasjonalt Museumsnettverk for Kulturlandskap, Ytste Skotet. Foto: Leif Hauge
På årets samling i Nasjonalt Museumsnettverk for Kulturlandskap reiste vi til Sunnmøre og besøkte høgdegarden Ytste Skotet ved Storfjorden. Det er ein autentisk høgdegard som vert drive av Stiftinga Sunnmøre Museum. Vi fekk omvising både på Ytste Skotet og nabogardane i grenda. Les meir i vedlagt referat.

Abonner på Nasjonalt museumsnettverk for kulturlandskap RSS