Velkommen til nasjonalt museumsnettverk for kulturlandsskap

Dyr på kulturbeite

Nettverket er eit uformelt samarbeid mellom museum og institusjonar i Noreg som ønskjer å utvikla musea sitt arbeid med kulturlandskap. Det landbruksbaserte kulturlandskapet er kjerneområdet vårt, men vi arbeider og med m.a. historiske hagar. Vi har som mål å skapa møteplassar for samarbeid og utvikling.

19. Samling i nettverket, Vestland 26.-28. april 2022

nettverkssamling, Lygra, Lyngheisenteret, kulturlandskap
Då var det dags for eit nytt møte i Nasjonalt museumsnettverk for kulturlandskap. Årets nettverkssamling er den 26.-28. april i Vestland. På samlinga besøker vi Havrå og Lyngheisenteret som er del av Museumssenteret i Hordaland (MUHO). Det er to museum med spanande kulturlandskap der vi kan lære masse. Les meir om programmet i invitasjonen.

18. samling i nettverket, Sogn 28.-30. august 2019

Nettverkssamling Sogn 2019
Årets samling i Nasjonalt Museumsnettverk for Kulturlandskap var lagt til Sogn. De Heibergske Samlinger – Sogn Folkemuseum var vertsmuseum. Vi vart kjent med museet, både friluftsmuseet og jordbruksutstillinga inne. Andre dagen hadde vi praktisk økt der vi laga lauvrauk og vi tok ferja over Sognefjorden og utferd til Utvald kulturlandskap Lærdal.

Abonner på Nasjonalt museumsnettverk for kulturlandskap RSS